Fiske i Hälsingland

Om du gillar att fiska kan du besöka natursköna Hälsingland i södra Norrland. Fiske är en populär aktivitet och egentligen är det inte så konstigt. Idag när de flesta av oss har mer eller mindre hektiska jobb, kan det vara skönt med en paus från allt. Fiske brukar vara både avkopplande och roligt. Ute i en liten eka eller båt kan du guppa långsamt medan du njuter av stillheten. Vem vet, kanske har du lite tur att få fisk också. I Hälsingland finns många bra vatten att prova fiskelyckan i. Bland skogarna finns gott om skogstjärnar och sjöar. Du har även hav nära om du hellre vill ha saltvattenfisk. I Hälsingland finns det gott om både gädda, lax, gös, regnbåge och abborrar.

Om du vill ha sällskap med dig på fisketuren kan du köpa ett fiskepaket i Hälsingland. Eftersom fiske är väldigt stort här anordnas olika paket. Med en guide får du följa med till bra vatten med mycket fisk. På kvällen kan ni lägga till båten vid en härlig strandremsa och grilla er nyfångade fisk. Det finns många olika fiskesätt och de flesta av oss som redan fiskar, har sin favorit. I Hälsingland kan du roa dig med allt från spinnfiske, flugfiske och meta. Dessutom finns det även isfiske här, något som är en alldeles särskild upplevelse.

Ta med hela familjen på fiske i Hälsingland

Att åka på sommarsemester behöver varken vara dyrt eller ta lång tid. Här i Sverige finns det gott om vackra platser att spendera lata sommardagar på. Hälsingland är ett underbart landskap som ligger i södra Norrland. Hit kanske du inte vanligtvis åker, men faktum är att det finns fantastiskt bra fiske här. Tillsammans med familjen kan ni åka på lugna och avkopplande fisketurer, tälta och sova under stjärnorna och bada massor. Om ni inte vill tälta finns det även bra alternativ på stugor med alla bekvämligheter som kan önskas vid fiske.

Fiske kan du roa dig med i natursköna Hälsingland