Fiskeresor till Hälsingland

Varför inte göra något annat i sommar och besöka Hälsingland? Länet är faktiskt en riktig pärla som är väl värt ett besök. Hit kommer många svenskar som vill koppla av, njuta av naturen och framförallt för att fiska. Det är vanligt med fiskeresor här och det finns många företag som erbjuder bra fiskepaket. Hälsingland har fantastisk natur och är verkligen ”det vilda Sverige”. Här finns många sjöar, både mindre och större samt nära till hav. Med andra ord kan du fiska allt från lax och röding till abborrar, gädda och öring. Om du inte har egen fiskeutrustning kan du hyra både metspön och annan fiskeutrustning.

Att åka på fiskeresor är härligt av olika anledningar men framförallt på grund av lugnet. Att få glida ut i en liten båt och vänta på napp är väldigt avkopplande, nästan mediterande. Tack vare allemansrätten här i landet kan du ta med dig tält och leva mitt i en vackra naturen. Åk på fisketurer på dagen och kom sedan hem med färsk middag till kvällen. Beroende på när du åker på fiskeresor kan du ha tur även med goda tillbehör, som svamp och bär. Om du inte vill tälta finns det både campingar, stugor och andra boenden. Förutom fiskeresor och roliga bad finns det mycket annat att göra i Hälsingland. Till exempel kan du besöka Järvzoo. På denna vildmarkspark kan du se både björnar, myskoxe, älg och lodjur.

Åk på fiskeresor under loven

Om du vill åka på fiskeresor till Hälsingland kan du passa på när ungarna går på lov. I länet finns det som sagt många företag som anordnar olika nöjespaket. Du kan till exempel boka ett höstlovspaket. Under hösten finns mycket att se här. Förutom roliga fiskeresor kan ni åka på paddlingsturer, vandra i vacker natur, åka gokart och besöka Fagerströms Karamellfabrik. Det finns många andra nöjen att prova på när ni ändå är här som att hälsa på Mulle Meck i Hudiksvall eller att utforska Bodagrottorna.

Fiskeresor till Hälsingland brukar vara uppskattat av hela familjen