Fiskevårdsområden i Hälsingland

Ibland blir vardagen och allt jobb bara för mycket och både kropp och själv behöver en paus. För att inte ”gå in i väggen” och må dåligt av all stress, kan det vara viktigt att åka bort. Hälsingland är ett fantastisk län som erbjuder allt från fiskeupplevelser till paddling, djurparker och andra friluftsaktiviteter. Om du gillar att fiska kanske du redan besökt länet, annars är det verkligen dags.

Hälsingland är ett län som verkligen erbjuder vildmarkskänsla. Här, bland alla sjöar och skogar, kan du prova på din fiskelycka. Hälsingland ligger även vid havet och erbjuder därför både salt- och sötvattenfiskar. Du kan roa dig med både flugfiske och spinnfiske, för att nämna några fiskesätt. I Hälsingland finns många fiskevårdsområden där du kan prova fiskelyckan. På internet kan du snabbt få upp bra kartor på vart du kan fiska vilken sorts fisk, vart det finns mycket fisk och i vilka vatten du behöver ett fiskekort. Det kan vara smart att köpa ett fiskekort så att du alltid kan fiska oavsett om du är vid sötvatten eller havet.

Just sötvattenfiske kräver alltid fiskekort eftersom det är en person som förvaltar själva fisken för de olika sjöarna. Fiskekort kan du dock enkelt fixa på nätet. Det finns många olika sorters fiskekort. En del fiskekort gäller 12 timmar och ger dig rätt att fiska exempelvis tre stycken ädelfiskar. Kolla de olika varianterna och köp ett fiskekort som passar dina ändamål bäst.

Koppla av i Hälsingland

Det finns många fördelar med att semestra i Hälsingland, för det första är det billigt. Många väljer att resa utomlands på en sista-minuten-resa. Men att istället ta bussen eller bilen till Hälsingland gör att du sparar mycket pengar. Här kan du njuta av vad vår natur har att erbjuda, oavsett om det är fiske, svampplockning, djurparksbesök eller svalkande bad. Om du besöker Hälsingland på sommaren kan du ta med dig ett tält och sova under stjärnhimmelen. Efter en fisketur kan du sedan avnjuta grillad fisk och nyplockad svamp.

Hälsingland är ett vackert län där du kan fiska din egen mat